Vi ste ovdje: Početna » Orah, lješnjak, badem, kesten, Poljoprivredna mehanizacija, Voće i povrće » Strojevi za okopavanje, zagrtanje i formiranje redova

BXC Koristi se u rasadnicima i uzgoju voća i povrća npr za lješnjake itd.

Načela djelovanja
Osnovni je za stvaranje oblika nasutog reda
Omogućuje progresivnu akumulaciju i čišćenje grebena reda.

BXC je neophodan stroj za okopavanje i formiranje redova od zemlje. Omogućuje progresivno stvaranje tla uz čišćenje od trave i kamenja. Sprečavanje površinskog cijeđenje i potapanja s pretjeranim količinama vode omogućava površinsko otjecanje u rovove. Vuče se traktorom, a sastoji se od:
– Zavarene konstrukcije nosača (A) – Konstrukcija za usmjeravanje (B) montirana na noge opremljena hidrauličkim cilindrima (C), Podešavanje radne dubine sa dodatnim dijelovimaa. Daljnje ručno podešavanje (D) omogućuje podešavanje udaljenosti između kotača.
 

– Dva dijela (E) ii guraju srednji dio tla, pripremajući red od zemlje. Udaljenost između suprotnih vomera može se podesiti hidraulički pomoću dvaju suprotnih središnjih cilindara (F).
– Dva rotirajuća dijela (G), koja pokreću hidraulički motori, obavljaju tri ključne faze stroja.

  • Traktor 60-80 KS
  • Visina redova sadnica max. 60-70 cm
  • Nezavisni hidraulični sustav za prilagodbu po potrebi:
  1. visine i širine trake kroz poluge;
  2. brzine i gibanje vijaka.
  • bez potrebe radnika, samo treba traktor plus dodijeljene kontrole. Radnik se može koristiti tamo gdje je korijen veoma blizu jer stroj okopava 1-2 cm od korijena, a redovi obično nisu ravni. Niti vozač traktora ne može voziti ravno bez GPS navođenja prilikom sadnje i okopavanja
  • brzina: 0-4 km / h
  • konstrukcija koja je podignuta sa 2 željezna kotača (hidrauličko kretanje) da bi se dao smjer i dubina; 2 ispred diejala za formiranje grebena reda; 2 podesiva stražnja vijka za sabijanje tla

Funkcionalna metoda je podijeljena u 3 koraka:

 

 

 

 

 

Korak 1: BXC usitnjava zemlju stvaranjem potrebnog reda pomoću beskonačnih vijaka koji, rotirajući, guraju zemlju prema gore, prisiljavajući da klipovi ostanu ravno, izbjegavajući mogućnost odbacivanja u stranu. 

Korak 2: Stroj uklanja korov okretanjem beskonačnih vijaka na valjicima. Na taj način, izvlači se sva trava i korov koja se spušta na dnu u zemlju u podlogu žlijeba (trava je je tijekom tog procesa uništena i zakopana i poslužiti će kao đubrivo).

Korak 3: Za ponovno formiranje reda preokrenuti gibanje valjaka tako da utor može biti ponovno napunjen

 

 

 

 

  

© 2017 Pakiranje.net · RSS članaka