Vi ste ovdje: Početna » Sajmovi, Tisak i sajmovi » Modernpak- Intergrafika- Vinovita Zagreb 22-25.5.2013

Modernpak-Intergrafika-Vinovita

MODERNPAK 2013  (22 – 25 svibanj)

Specijalizirani sajam ambalaže i pakiranja Modernpak od svoga utemeljenja (najprije u jednogodišnjem a zatim u dvogodišnjem ritmu), do danas održan je 27 puta. Namijenjen susretu proizvođača i potrošača – korisnika ambalaže, Modernpak okuplja struku s misijom razmjene znanja i iskustva stečenih na području proizvodnje i primjene ambalaže te distribucije roba, istovremeno prezentirajući najnovije trendove i inovacije u tehnologiji pakiranja kao i suvremena rješenja za ekološki prihvatljivu ambalažu.

Još davne godine 1973. James Pilditch napisao je knjigu čiji je naslov postao sinonim za drugačiji pogled na ambalažu: “Tihi prodavač”. Ambalaža, kaže Pilditch, kreativan je prodavač: upotrebljava se kako bi budila snove…emocije, a prodavala stvarnost. Danas, 40 godina kasnije od ambalaže se traži mnogo više. Ona predstavlja ključni i najjači dio cjelovite prodaje proizvoda. Dakle, ambalaža je medij često presudan prilikom odluke o kupnji proizvoda. Ambalaža stoga potiče tržišnu utakmicu proizvođača za privlačenjem krajnjeg korisnika.

Proizvodnja svih vrsta ambalaža (izuzev metalne) u zemlji bilježi rast proteklih 5 godina u skladu s povećanjem industrijske proizvodnje. Proizvođači iz područja ambalaže i pakiranja ostvaruju dobre poslovne rezultate, izvozno su orijentirani i sve što proizvedu uspiju prodati. Ambalaža je ujedno i jedan od najvažnijih čimbenika u plasmanu proizvoda. Svima je poznato da “ambalaža prodaje proizvod”. Bez kvalitetne ambalaže kao nezaobilaznog dijela proizvoda, nemoguće je pretpostaviti konkurentnu poziciju na tržištu. Uvažavajući poslovno darivanje kao snažan marketinški alat u komunikaciji i promoviranju poduzeća, Modernpak smo koncepcijski obogatili novim izložbenim područjem POSLOVNI POKLONI. Poslovno darivanje kao neizostavan dio poslovne kulture poduzeća dobiva na sve većem značenju, stoga se ukazuje potreba za cjelovitim prikazom sadašnjih i budućih trendova u darivanju između poslovnih partnera kao i komunikaciji prema krajnjim kupcima – potrošačima.

INTERGRAFIKA 2013  (22 – 25 svibanj)

Međunarodni sajam grafičke industrije i industrije papira INTERGRAFIKA regionalna je smotra suvremenih dostignuća svjetske tehnologije u grafičkoj industriji, te proizvodnji, doradi i preradi papira. Grafička industrija u Hrvatskoj donosi 8,93% brutto domaćeg provoda industrijske proizvodnje i zapošljava 6,81% od ukupno zaposlenih u prerađivačkoj industriji, što svjedoči o njenom značaju za gospodarstvo. Kao bienalna priredba INTERGRAFIKA okuplja značajnije svjetske proizvođače strojeva, uređaja i pribora za grafičku industriju  te industriju papira i kartona, kao i pomoćnih materijala i gotovih proizvoda. Tijekom godina svoga održavanja ova specijalizirana priredba dokazala je da ima perspektivnu za ovaj dio Europe te da potiče razvoj informatičke, nakladničke i grafičke djelatnosti, industrije papira kao i cjelokupno poduzetništvo u ovoj gospodarskoj grani.

Uz izložbeni dio, INTERGRAFIKA će obilovati i bogatim programom stručnih i pratećih događanja na kojem već tradicionalno sudjeluju i razmjenjuju svoja znanja i iskustva stručnjaci iz zemlje i inozemstva, a također i sami izlagači. Ni ovoga puta neće izostati tradicionalna dodjela  priznanja izlagačima za uspješnost nastupa. I danas sajmovi, bez obzira na brzi razvoj marketinških medija i drugih modernih oblika poslovnog komuniciranja postaju sve značajniji za cjelovitu poslovnu komunikaciju i imaju dobru perspektivu. Oni ostaju kompetentno mjesto prezentacije poslovnih mogućnosti izlagača – novih tehnologija i trendova, usporedbu s konkurencijom uz osiguranje poslovnih posjetitelja iz regije.

Osobni kontakt “licem u lice” je i dalje nezamjenjiv jer omogućava da se istovremeno može vidjeti, usporediti, ocijeniti te dobiti i povratna informacija o proizvodu ili usluzi. A garancija uspješnosti sudjelovanja na sajmu je pravovremeno osmišljen i pripremljen sajamski nastup s kvalitetnim promotivnim materijalima, stručnim osobljem i atraktivno uređenim izložbenim prostorom za prezentaciju vlastitih proizvoda i usluga.

VINOVITA 2013  (22 – 25 svibanj)

VINOVITA je mjesto okupljanja proizvođača i ljubitelja vina u cilju prezentacije, promocije i upoznavanja s najnovijim proizvodima, uslugama i tehnologijama koje se nude u tom sektoru.

Programska koncepcija sajma: Prezentacija raznolikosti i kvalitete domaćih vina kao jednog od važnih segmenata turističke ponude; Prezentacija vina i vinara iz susjednih zemalja; Organizirana prigodna prodaja i kušanje izloženih vina; Prezentacija vinarske i vinogradarske opreme;


© 2013 Pakiranje.net · RSS članaka