Vi ste ovdje: Početna » Chianchia, Skupljanje i obrada orašastih plodova » Stroj za čišćenje lješnjaka P300

Stroj za razbijanje i čišćenje lješnjaka mod. P300 ima ulazni lijevak s elevatorom promjenjive brzine pomoću elektromotora s inverterom. Elevator donosi lješnjake u dio za razbijanje. Razbijanje lješnjaka je pomoću udara ploča. Potom slijedi separacija s jednim valjkom koji odvaja razbijene lješnjake od ljuske. Valjak je sastavljen od segmenata. Prvi segment odvaja ljusku i izbacuje je van. Drugi segment odvaja manje očišćene lješnjake. treći segment odvaja krupnije očišćene lješnjake. Cijeli ne razbijeni lješnjaci projaze bubanj i vraćaju se u ulazni lijevak u ponovnu obradu. Ispod stroja se mogu staviti vreće ili metalni spremnici ili elevator za utovar u sljedeću fazu obrade.

Moguća kalibracija za cijele i oljuštene lješnjake (opcionalno). U tom slučaju dio za razbijanje lješnjaka se zaobilazi i stavlja se bubanj s veličinom rupa po želji kupca, ovisno o veličini lješnjaka,  sorti, rodnosti itd.

Podešavanje razmaka ploča za krckanje lješnjaka za veličine lješnjaka od 7do 25mm, a može se naručiti i drugo.

 

Radni kapacitet: 60-70 kg / sat kalibriranoga lješnjaka u ljusci okruglog tipa. Kod dugih sorti taj kapacitet može biti drugačiji.
Kapacitet stroja i procent čistih ovisi o sorti, vlazi, veličini lješnjaka. Stroj ima neki stupanj podešavanja ovisno o veličini i kalibraciji sirovine. Poželjno je da je sirovina kalibrirana, ili se mora stroj podesiti sa većim zazorom da prvo razbija krupne, a manji da prođu cijeli. Potom podesiti zazor da bude manji da razbija manje. I tako nekoliko puta. Rad na taj način smanjuje drastično kapacitet jer se većina lješnjaka ne razbija već samo prolazi cijela kroz sustav. Pored toga nakon strojnog čišćenja obavezno treba planirati neku pokretnu traku ili stol ( ovisno koje količine planirate čistiti) da se ručno odvoje ljuske i plod.

Dužina: 4650 mm  Širina: 950 mm   Visina: 2400 mm   Težina: 510 kg
Potrebna snaga 2,5KW,   Motori: 5 komada,   Napon: 220/380 V

 

© 2019 Pakiranje.net · RSS članaka