Vi ste ovdje: Početna » Industrijska roba, Proizvodnja peleta i briketa » Profesionalna linija za pelet

Stroj za proizvodnju peleta je top izbor za proizvodnju peleta od otpada drveta poput suhe piljevine, ljuski oraha, lješnjaka, badema, s automatskim doziranjem i lijevkom za samostalni rad neprekidno u 3 smjene. Pogodan za rad peleta od suhe piljevine, otpadne drvne sječke, ljuski orašastih plodova, otpad žitarica pomiješan sa strugotinom drveta, koštice breskve i marelice, sjeckanog kartona, ljuske kestena. Osim toga u području biomase pronalaze se novi poslovi u EU, procesi usitnjavanja koji se odnose na preradu hrane, mekinja i drugih nusproizvoda, lucerne i slame, komine masline, bukete grožđa, komposta, CDR itd. Koristi se za proizvodnju peleta gnojiva i stajnjaka rađenih od  izmeta peradi i drugog sušenog životinjskog izmeta.

BSB proizvodi predstavljaju revolucionarni sustav za proizvodnja peleta. Može se napraviti gotov proizvod ili pelet s 11% vlage, počevši od biomase s 50% vlage, kada produktivnost pada radi dosušivanja. Strojevi su napravljeni, izuzetno robusni, prilagodljivi različitim potrebama kupca, opremljeni su jedinstvenim sustavom za rad s zelenim materijalom.  Profesionalnost i predanost jamče uporabu kalupa i valjaka pogodnih za mnoge gore navedene procese. Strojevi mogu raditi u više smjena.

A – Lijevak za utovar mase vlažnosti do 50%, pokretna traka, mlin za usitnjavanje smjese
Jednom kada je spremnik napunjen, drvna sječka se distribuira kroz pojas, prvo beskonačnim vijkom ili elevator trakom. Sjeckalica ga uništava i usitnjava i čini ga što homogenijim, nakon čega je masa spremna za transport u spremnike za prešanje.
B – Elevator s beskonačnim vijkom, lijevak s masu i brašno, sušara, elevator s beskonačnim vijkom
Automatizirano prebacivanje usitnjene mase u sušaru (optimizator). Poseban sustav vijčanog prijenosa puni biomasu unutar sušilice gdje započinje ciklus proizvodnje peleta.
C – Sušenje i proizvodnja peleta
Započinje prvo proces sušenja. Biomasa je lišena vlage, dalje obrađena i prešana kako bi postala pelet s 11% vlage, što proces čini jedinstvenim u svijetu po vrsti transformacije. Optimalno bi bilo imati suh proizvod ili makar s maksimalnom vlagom 20-25% jer proces se usporava i postaje neekonomičan u odnosu da se osuši u sušari prije rada.
D – Vibraciono sito
Unutar vibrirajućeg sita pelet je odvojen od otpada od prašine i otpada za recikliranje, koji je vraćen u proizvodni lanac. U cjelokupnom proizvodnom ciklusu nema proizvodnog škarta.
E – Elevator za pelet
Skladištenje peleta za pakiranje u vreće. Vertikalni elevator s kanticama za pelet podižu pellet u spremnik gdje se sprema i čeka završnu fazu punjenja vrećice
F – Lijevak za pakiranje Pelet se stavlja u vreće pomoću posebnog valjka za punjenje i zatvara u vrećicu zahvaljujući stroju za zavarivanje plastične vrećice s ugrađenom vagom.

EKONOMIK VERZIJA KAPACITET 100-300kg/sat

1.Spremnik materijala za sječku, piljevinu, biomasu s ulaznim elevatorom s beskonačnim vijkom
2. Stroj za mljevenje i pripremu smjese R300 s fiksnim noževima od čelika debljine 10 mm
Model 700 od 15KW. Kapacitet 70kg/sat uz vlažnost smjese od 50%, Kapacitet 300kg/sat Vlažnost smjese manja od 30%
3. Silos s elevatorom s beskonačnim vijkom za transport smjese
4.Optimizator dopušta da se materijal suši na ulazu peletnog stroja do količine korisne vlage za izradu peleta (10-13%). Smanjuje se kapacitet u tom slučaju.
5.Stroj za pelet model P300 od 20KW s ravnom rešetkom (trafila) i otvoreno kućište s dvostrukimnazupčanim valjcima (rulli)  izgradeno od čelika debljine 10 mm sustav automatskog uključivanja s kontrolom antristresa, proizvodnja do 100-300 kg/h s vlagom 10% ovisno o materijalu
6.Sustav za hlađenje peleta i čišćenje peleta vibracionim sitom od zaostale piljevine
7.Elevator s spremnikom za skladištenje peleta
poluautomatski sustav za uvrećavanje s vagom od 15kg do 25 kg i zavarivanjem PVC vreća 
 

LINIJA 500 kg/sat s sušarom za piljevinu

Postoji stacionarna i mobilna verzija. Kapacitet do 500 kg/sat. Moguće izvedbe s 2x500kg/sat ili s 1000kg/sat ili 2×1000 kg/sat ili još više povezanih strojeva.© 2020 Pakiranje.net · RSS članaka