AMB Rousett

amb-logoPletikosa i pakiranje.net su zastupnici za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju i Sloveniju francuske tvrtke AMB Rousset, koja se nalazi u srcu carstva plantaža oraha kod Grenobla, koja proizvodi i prodaje više od 40 godina strojeva za žetvu i branje, te obradu i procesiranje oraha, trešnje, kestena, lješnjaka, jabuka za sokove i cider, bademe, šljive, masline … AMB Rousset je No.1 tvrtka u Europi za proizvodnju strojeva za sakupljanje oraha te njihovo razbijanje i čišćenje.

1 / Sakupljači – harvesteri
2 / Trešnja stabala-Shakers
3 / Strojevi za pripremu, čišćenje od kamena, granja
4 / dimenzioniranje i kalibriranje
5 /Razbijanje
6 / Pranje
7 / Sušenje
8 / Odvajanje od ljuske i čišćenje
9 / Transportiranje
10/Kompletne linije za procesiranje i obradeu oraha

factory

Na 30 000 m2 se prostire tvornica AMB Rousset, od čega su proizvodne hale i uredi 4500 m2. Tvornica posjeduje moderne CNC strojeve, zaposleno je lokalno osoblje, uglavnom iz ruralnih okolnih krajeva, a na raspolaganju su četiri osobe u uredu za projektiranje i dizajn sa najnovijim softverom za tu namjenu. Osim toga, velika zaliha rezervnih dijelova omogućuje isporuku odmah bilo gdje u Francuskoj i diljem svijeta. Za svaku žetvu se prepremi određena količina strojeva za brzu isporuku, mada je uvijek preporuka uzeti sve potrebno na vrijeme i ne čekati zadnji tren, jer narudžbe dolaze iz cijeloga svijeta.

U jesen 2013 smo posjetili tvornicu AMB Rousset kod Grenobla u Francuskoj sa grupom zainteresiranih kupaca. Nakon obilaska proizvodnih hala i skladišta tvornice, izvršebna nam je demonstracija rada linije za čišćenja oraha i manjeg stroja za razbijanje oraha. Potom smo se uputili u tvornički voćnjak sa nepreglednim redovima oraha i dobro njegovanom travom, na kojoj bi pozavidjeli mnogi nogometni klubovi. Tu su nam demonstrirani mali i veliki strojevi za sakupljanje oraha, stroj za trešenje stabala pomoću hidrauličke ruke i pomoću čelične sajle. Na kraju smo otišli posjetiti veliko postrojenje za čišćenje oraha od kamenja, zemlje, lišća i grančica, te zelene ljuske, pranje, sušenje  i kalibriranje.

Nuts_cracker_line


Pogledajmo filmove o radu strojeva
http://www.youtube.com/watch?v=oIykoAoIMyU&feature=em-upload_owner#action=share
http://www.youtube.com/watch?v=l-yUlnBRehQ&feature=em-upload_owner#action=share

Više o svemu na stranici AMB Rousset www.amb-rousset.com/en/.

© 2013 Pakiranje.net · RSS članaka