Vi ste ovdje: Početna » Punilice tekućina i krema, Ulja i masti, Voće i povrće » Punjenje tekućine u tegle krastavaca, maslina, kompota

Strojevi Enolmaster dobili su verziju za punjenje raznih vrsta tekućina u tegle gdje već ima dodan neki proizvod čije dimenzije nisu uvijek iste, pa ih nije moguće puniti volumetrijskim dozatorima. Ovaj stroj uvijek puni do određenoga nivoa tako da će u različite teglice biti napunjena različita količina tečućine, ali uvijek do istog novoa. Idealan je za male proizvođače koji proizvode razne kompote, kisele krastavce, kisele paprike i druge vrste ukiseljenih proizvoda. Također za proizvođače maslina koji ih pakiraju u teglice. Može se iskoristiti za dopunjavanje ulja u razne vrste proizvoda poput sira, fileta inćuna ili drugih plodova mora. Proces punjenja je jednostavan. U teglicu se ubace proizvodi koji se pakiraju (npr. krastavci, bilje začinsko a onda jednostavno dospe tekućina.
Postoje dvije vrste stroja: poluautomatski i manualni.

Poluautomatski stroj

Potrebno je samo staviti teglu napunjenu recimo krastavcima na predviđeno mjesto i pritisnuti tipku. Stroj će sam spustiti glavu za punjenje i naponiti tekućinu do potrebnog nivoa.

Poluautomatsko dopunjavanje tekućine u tegle za drugim proizvodima

Manualni stroj

Poredaju se četiri već napunjene teglice s krastavcima, uzme u ruku poklopac punilice i stavi na teglicu i pritisne da dobro brtvi guma. Potom se pritisne ručkica na poklopcu koja će napraviti vakuum u teglici a potom nasuti tekućinu do zadanog nivoa.

Manualno dopunjavanje tekućine u tegle za drugim proizvodima

© 2016 Pakiranje.net · RSS članaka