Vi ste ovdje: Početna » Oprema-Proizvodnja, Pića, Prerada voća i povrća, Voće i povrće » Hobi pasterizator za sokove

PASTERIZATOR ZA SOKOVE 50 lit

Pasterizator model EPPAS 50 namijenjen je manjim proizvođačima sokova (hobi program). Stroj se koristi za jednostavno i učinkovito pasteriziranje za različite vrste sokova.

Kapacitet je od 60 do 80 l / sat

Pasterizacija se koristi za postizanje visokih temperatura sokova u vrlo kratkom vremenu, očuvanje zdravih vitamina i minerala, ali istodobno uništavanje bakterija i loših mikroorganizama.
Uklanjanjem spirale od nehrđajućeg čelika iz posude, može se jednostavno koristiti za kuhanje  pekmeza  od voća i drugoga, zbog svoje visoke kvalitete dna.

Glavne komponente:
– inox spirala od nehrđajućeg čelika s poklopcem (10m)
– nehrđajuća inox posuda s poklopcem (50l)
– Termometar (80mm), 0-120 ° C
– kuglasti ventil od nehrđajućeg čelika (art.180)

UPUTE ZA UPORABU:

Postavite obični spremnik od nehrđajućeg čelika s ventilom u visoki položaj (na primjer, na stol) i napunite ga svježe prešanim sokom. Zatim stavite plinski štednjak (najmanje 8 KW) u niži položaj ili pod, uključite ga, te stavite na njega lonac od nehrđajući čelik EPPAS 50  (napunjen s 75% vode). Nakon otprilike 5 minuta kuhanja, uronite spiralu od nehrđajućeg čelika u vruću vodu i zatvorite poklopcem. Provjerite je li sve u potpunosti zatvoreno! Spojite posudu od nehrđajućeg čelika na pasterizator s visokotlačnim crijevom. Otvorite ventil spremnika. Zahvaljujući gravitaciji, sok će početi teći kroz cijev u pasterizator, počevši proces pasterizacije. Sok će proći kroz spiralu od nehrđajućeg čelika, koja će ga zagrijati do 70-80°C. Čim se ova temperatura postigne, otvorite kuglasti ventil od nehrđajućeg čelika pasterizatora i polako počnite puniti boce. Neke boce treba ranije zagrijati da ne bi pukle zbog velike razlike u temperatiri. Obično boce mogu izdržati promjenu temperature 50-55°C. Preporučujemo korištenje visokokvalitetnih bočica i poklopaca. Boca mora biti zatvorena odmah nakon što se napuni vrućim sokom, što će rezultirati vakuumom.

© 2018 Pakiranje.net · RSS članaka