Vi ste ovdje: Početna » Oprema-Proizvodnja, Prerada voća i povrća, Voće i povrće » Stol za kuhanje, punjenje i pasterizaciju džema, marmelada, umaka od rajčica…

Postrojenja su za male proizvodnje, agroturizam, OPG, laboratorije za ispitivanje novih proizvoda, za škole istraživačke centre.

S LAB50 možete izuzetno jednostavno kuhati, raditi koncentrirat i miješanje u vakuumu ili u atmosferskim uvjetima, blanširati bez gubitka boje voća i povrća, te jednostavno doziranje proizvoda još uvijek toploga direktno iz spremnika gdje se kuhao, a potom pasterizirati u posebnom dijelu 15 minuta.
Stol se sastoji od tri dijela:
– Spremnik za vakuumsko kuhanje zajedno s mješalicom,  koji nudi značajne prednosti u smislu male oksidacije proizvoda i zadržavanja boje;
– Odjeljak za doziranje proizvoda koji direktno dolazi iz prvog dijela;
– Pasterizator tank koji vrši finalnu termičku obradu zatvorenih tegli ili boca ili koji se dalje može koristiti za blanširanje voće i povrće koristeći poseban koš s rupama. 
Kontrolna ploča omogućuje podešavanje svih parametara i spremanje recepture u smislu memoriziranje parametara kuhanja.
Stol i uređaji se  zagrijavaju na struju, a ima kotače. To dozvoljava postavljanje stroja gdje god želite, čak i u seoskim područjima bez industrijske inftastrukture.
Također je moguće realizirati fiksnu verziju stroja, koji će u tom slučaju biti spojen na vanjski priključak parnog postrojenja.

kuhanje- punjenje- pasterizacija Lab50

kuhanje- punjenje- pasterizacija- Lab50

 

LAB30

Višenamjenska jedinica za kuhanje model LAB30 s ukupnim kapacitetom od oko 30 litara i korisnom kapacitetom od 20 litara.
Ovaj stroj je idealno rješenje za pripremu male količine džemova , marmelada , umaka od rajčice, sokova, konzerviranog povrća i puno drugih prehrambenih proizvoda.
Uređaj je dizajniran kao višenamjenski  i sastoji se od polivalentne jedinice gdje je moguće kuhati / raditi koncentrate ( u atmosferu, ili u vacuum uvjetima ) , te pasterizirati ili sterilizirati pakirani proizvod.
Mogućnost kuhanja u vacuum uvjetima, omogućuje dobivanje proizvoda visoke razine kvalitete, koji će sačuvati vitamine i svjetlije boje.
Kuhanje tekućine i zagrijavanje je pomoću električnih grijača .
Unutar ovog uređaja moguće je kuhati, pržiti nešto i koncentrirati dok se proizvod unutra neprestano kreće pomoću miješalice koja ga odvaja od zida kako bi se spriječilo zagaranje proizvoda .
Na kraju rada proizvod se ručno pomoću ventila vadi i dozira u posude (jedinica za doziranje nije uključen u ovaj model LAB30.
Pune posude može se pasterizirati ili sterilizirati unutar istog više – funkcionalnog kotla gdje ste kuhali, čak i kod temperatura višim od 100 ° C .
PLC , zajedno s nizom senzora, je za kontrolu tlaka i temperature i može nadgledati sve operativne faze i omogućuje programiranje u automatskom načinu pasterizacija / sterilizacija i ciklusa hlađenja .

kuhanje i pasterizacija LAB30


© 2014 Pakiranje.net · RSS članaka