Vi ste ovdje: Početna » Oprema-Proizvodnja, Prerada voća i povrća, Voće i povrće » Vertikalna sušilica za voće i povrće

SUŠILICA ZA VOĆE, POVRĆE I AROMATIČNO BILJE

Postoji nekoliko standardnih veličina, mada se može napraviti i po zahtjevima kupca.

Ove sušilice uspješno se koriste za sušenje suhog voća i povrća, kao što su egzotično voće , rajčica, gljive i slatko bilje . Sušenje se vrši pomoću cirkulacije zraka , koji se zagrijava griječima i cirkulira pomoću ventilatora . Cirkuliranje zraka i sušenje voća i povrća na niskim temperaturama je najvažnija karakteristika sušare, gdje se zadržava klorofil , vitamini , boja i miris , koji bi običnobili trajno uništeni usljed visoke temperature . Pomoću programatora moguće je podesiti temperaturni ciklus i različito vrijeme sušenja, prema proizvodima .
Sljedeći parametri su kontrolirani :
– Vlaga u zraku unutra i izvan koja dolazi
– Brzina i količina zraka
– Temperatura zraka dolazni i izlazeći

Postupak sušenja je isti za sve vrste sušara iz proizvodne linije. To je rezultat dugih studija i velikog iskustva u različitim područjima , što je s kontinuiranim radom dalo izvrsne rezultate. U prvoj fazi proizvod se tretira sa velikom količinom umjereno toplog zraka koji kruži u jednom pravcu oko 30 minuta . Tijekom ove faze površinska vlaga se izvlači i ispušta u vanjskom evaporatoru. Poslije zaustavljanja na pet minuta, ventilacija ponovno počinje raditi ali u suprotnom smjeru, a automatika kotrolira usisne i ispusne ventila i rad ventilatora . Tako se proizvodi ravnomjerno suše i stvaraju na sebi površinsku koru, koja po zakonu fizike izvlači vlagu iz unutrašnjosti proizvoda prema van . Slijed izmjene toka zraka se ponovlja sve dok se proizvod ne dovede na željeni stupanj sušenja. Programiranje različitih faza se vrši  kroz električnu upravljačku ploču sa željenim temperaturama i vremenima. Ovaj način omogućuje da se postigne brzo sušenje bez mijenjanja svojstava proizvoda sa zadržavanjem osebujnih karakteristika  okusa , boje i svoga prirodnog mirisa .

CE oznaka: Predloženo postrojenje / strojevi su projektirani i biti će realizirani u skladu s CE direktivom 89/392 i naknadnim dopunama. Postrojenja / strojevi će dobiti CE oznake i srodne CE izjave o sukladnosti.

Modularna struktura izrađena je u potpunosti od aluminija prethodno obojana u bijeloj boji RAL9010; paneli fiberglas s unutarnje strane od poliuretanske pjene sa visokom gustoćom
– Automatski ventili balansirani i na sfernim ležajevima
– Kolica slajd AISI 304 od nehrđajućeg čelika
– Membranski s ventilatorom i parom motora
– Vertikalna vrata s inspekcijskim staklom
– dovod zraka
– “Šampinjon” uređaj za postavljanje ventila
– Električna ploča za automatsko upravljanje kompletna sa svim dodacima, zaštita i programiranje uključuje elektronske termometre za digitalno čitanje za automatsku kontrolu temperature
– cijevi za odvođenje vlažnog zraka AISI 304 od nehrđajućeg čelika sa motorom za zatvaranje

VELIKA SUŠARA Model: TECFM (isključene žitarice) gornja slika
Kapacitet 300-350  kg po ciklusu sušenja (22-24 sata)
– Dimenzije opreme: 4000 x 2200 x 3050 mm
– Komplet sa dvoja kolica od aluminija opremljenim sa nehrđajućim kotačima
– 120 pladnjeva za voće i povrće sa polietilenskim dnom
– Električni grijači s kapacitetom od 24 kW / h
– Instalirana električna snaga za ventilator: 1,5 KW
Preporuka je uzeti dodatni set sa 120 ladica i 2 kolica kako bi se ubrzao proces. Dok je jedan komplet unutar sušare, an drugom kompletu pladnjeva se može pripremati nova tura voća i povrća.

MALA SUŠARA Model: TECFM (isključene žitarice)
Kapacitet 100 kg po ciklusu sušenja (22-24 sata)
– Dimenzije opreme: 2500 x 760 x 1800 mm
– Komplet sa jednim kolicima od aluminija opremljenim sa nehrđajućim kotačima
– 40 pladnjeva za voće i povrće sa polietilenskim dnom
– Električni grijači s kapacitetom od 12 kW / h
– Instalirana električna snaga za ventilator: 1,5 KW
Preporuka je uzeti dodatni set sa 40 ladica i kolica kako bi se ubrzao proces. Dok je jedan komplet unutar sušare, an drugom kompletu pladnjeva se može pripremati nova tura voća i povrća.

Sušilica za voće i povrće sa kolicima

Instalacija i puštanje u pogon mogući samostalno ili s našim tehničarima. Možemo osigurati transport.

© 2012 Pakiranje.net · RSS članaka