Vi ste ovdje: Početna » Sajmovi, Tisak i sajmovi » CIBUSTEC 2016 Parma

Cibustec 2016 logoCibustec 2016 logo

Cibus Tec na svijetu predstavlja jedan od glavnih sajmova za inovacije u industriji hrane i izlog najboljih rješenja prisutnih na tržištu – od sastojaka do tehnologija obrade, od ambalaže do logistike – za sve vrste proizvoda:

• Voće i povrće
• Mlijeko i mliječni proizvodi
• Meso i plodovi mora
• Brza hrana i Svježe narezano
• Pekarska inudustrija i prerada žitarica po proizvodima
• Sladoled i deserti
• Kava i sve za poslugu kafića
• Slatkiši
• Tekuća hrana i pića

Naša suradnja s ANUGA FoodTec sada se razvija u strateški ugovor za stvaranje međunarodne platforme za promociju tehnologije hrane na visokim potencijalnim tržištima, zahvaljujući mreži kontakata u prehrambenoj industriji koju su razvili ANUGA i Cibus, vodeće izložbe posvećene prehrambenom sektoru.
Izvanredni program za VIP kupce za prehrambenu industriju, bogati program radionica i posebne projekte kao što su visoko automatizirane pogonske linije, Start-up za početnike i budućnost tehnologije, razna natjecanja. Svi će potvrditi Cibus Tec kao omiljeno mjesto za inovacije i poslovanje talijanske i međunarodne prehrambene industrije, od 1939. godine ovdje u Parmi.

Na sajmu je bilo tridesetak firmi iz raznih oblasti koje zastupamo u cijeloj regiji i na hrvatskom tržištu.

Hit su svakako tehnologije kuhanja u vakuumu pekmeza, džemova, ajvara, salsi i umaka. Voće i povrće se kuha na 40oC, pri čemu ono zadržava sve vitamine, enzime, minerale i prirodnu boju. Kuhanje traje vrlo kratko 10-30 minuta, ovisno o proizvodu, stupnju vode u njemu i stupnju do koga se proizvod ukuhava i zgušnjava. Kuhanje po starim recepturama naših baka je prošlost, jer se višesatnim ukuhavanjem uništava sve vrijedno.

Novo je i pasterizacija sokova visokim tlakom umjesto kuhanjem i zagrijavanjem na 85-90oC, čime se dobivaju hladno cijeđeni sokovi sa rokom trajanja 30 dana, gdje su opet zadržani svi vrijedni sastojci.

Famozna obitelj Enolmatic / Enomaster sa jeftinim strojevima za punjenje vina, ulja, sokova, likera, mlijeka, piva, … dobila je novog člana. Savršeno rješenje za dopunjavanje tekućinom teglica sa kiselim krastavcima, paprikama, maslinama ili uljem u kockice sira, filete ribe ili bilo kakvom tekućinom u bilo koji proizvod gdje se ne zna točna količina potrebne tekućine. Stroj uvijek puni do zadanog nivoa.

Viđeni su i razni strojevi za pakiranje zrnatih, praškastih, brašnastih, komadnih i kremastih proizvoda u male ili velike vrećice. Strojevi rade automatski a uvodi se i ultrasonični način zavarivanja, što čini var savršenim ali i poskupljuje stroj. Hit su strojevi za pakiranje u pouch vrećice sa zipom.

Predstavljeni su poluautomatski strojevi i automatske linije za punjenje tekućina i krema u staklene ili plastične boce ili posude, sa ulaznim i izlaznim stolovima. Monoblok sadrži dio za punjenje, stavljanje čepa i etiketiranje.

Cijeli jedan paviljon je bio posvećen pakiranju i obilježavanju, etiketiranju, dotisku datuma, LOT broja, roka trajanja i drugih važnih podataka.

Više pogledajte na stranici sajma .

[Not a valid template]

Tags: ,
© 2016 Pakiranje.net · RSS članaka