Vi ste ovdje: Početna » Kemijska industrija, Mliječni proizvodi, Pića, Punilice tekućina i krema, Telm » Mašina za punjenje iz spremnika

Volumetrijski dozatori za velike količine punjenja od  nehrđajućeg čelika se izrađuju više od 20 godina.

Ovi sustavi su za doziranja tekućine, krem i gustih proizvoda u prehranbenoj, kozmetičkoj i kemijskoj industriji, boja i lakova.

Ekskluzivno se izrađuju od inox AISI 304 ili 316, vrlo otpornih na koroziju, lako se čiste i higijenski sigurni.

Način rada

Dozator i volumetrijsko mjerenje  je usporedivo sa radom farmaceutske štrcaljke.  Kroz sustav usisavanja, proizvod ulazi u mjernu komoru izravno iz spremnika putem cijevi i nakon što se vršio pomoću ručice pozicionirane u stražnjem dijelu injektora. Rotacijom u smjeru kazaljke na satu ili obrnuto određuje povećanje ili smanjenje količine se dozirane. Jednom postavljen, ostaje tako dok operater opet pomoću ručice ne promijeni količinu. U svakom injektoru je moguće podesiti brzinu usisavanja (brzina kojom se klip kreće natrag) i brzinu doziranja (brzina kojom klip ide naprijed). Ove prilagodbe se koriste da se prilagodi gustoći proizvoda.  Dozator je izgrađen s obujmicama kako bi se olakšalo rastavljanja i prilikom čišćenja ili održavanja. Unutarnje brtve se primjenjuju ovisno o fizičkom sastavu proizvoda koji se dozira. Svi dozatori su označeni serijskim brojem i popraćeni jasnim korisničkim priručnikom zajedno s CE deklaracijom.

Kapacitet MAXI 200-5600 ccm. ili SUPERMAXI 200-10000 ccm.


© 2012 Pakiranje.net · RSS članaka